Gilles Seymus

Vanaf november 2020 kan je bij mij terecht voor gezinsbegeleiding en individuele therapie (volwassenen).  

​Gezinscoaching/ -Therapie:

 

Als gezin creëren we een identiteit. De wijze waarop we deze creëren, hoe we hier naar kijken en hoe we hier mee omgaan kan bevrijdend of belemmerend werken. 

 

Een gezin kan als een warm nest aanvoelen waar je sterke vleugels ontwikkeld om de wijde wereld in te vliegen. En soms kan het nest ook wankel aanvoelen, waar de takken niet (meer) stevig met elkaar verweven zijn en alles uit elkaar dreigt te vallen. Alles waar je zolang voor hebt gezwoegd en gewerkt blijkt dan toch niet te zijn wat je voor ogen had..

Samen met jullie creëren we een ruimte waarin we jullie gezinssysteem exploreren. Waar naast aandacht voor het gezin als geheel ook plaats is voor ieder individu op zich. Vanuit die overtuiging dat wanneer we terug verbinding kunnen maken met onszelf, met onze eigen angsten en onze eigen verlangens, er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan om ons te verbinden als gezin.

Tijdens gezinstrajecten wordt gebruik gemaakt van zowel individuele, duo- als gezinsgesprekken naargelang wat de situatie vraagt.

Individuele therapie en persoonlijke ontwikkeling:

Mijn doelgroep is eenieder die zichzelf beter wil leren kennen en kiest om zijn/haar persoonlijke ontwikkeling verder vorm te geven.

Of je nu tevreden bent over jouw leven en deze kwaliteit wenst te versterken.

Of je nu in een crisis verkeert en/of op één of andere manier zoekend bent geraakt.

Of je nu vastloopt en dit zich uit in een depressie, burn-out, in angsten of stress.

Of je kampt met een gevoel van niet-meer-weten, leegte en gebrek aan zin in het leven.

Je bent welkom.

 

Samen met jou ben ik bereid om te kijken wat ik precies voor jou kan betekenen. Hierin werk ik holistisch, wat betekent dat er rekening wordt gehouden met zowel de fysieke, emotionele, mentale als spirituele dimensie van het mens zijn.  

De basis waaruit ik vertrek is gesprekstherapie. Via dialoog onderzoeken we samen wat precies jouw vraag is en maken we dit helderder. 

 

Naast gesprekstherapie werk ik ook vanuit lichaamsgerichte benaderingen. Soms kunnen we als mens moeilijk bij de verdrongen emotie die vastgehouden wordt in het lichaam. Vandaar dat ook lichaamsgerichte oefeningen worden ingezet, zoals ademtherapie, om naast het verhaal ook terug in je lijf en bij je gevoel te komen.

Aandacht hebben voor onze emoties is aandacht hebben voor ons hart. Je maakt terug verbinding met jezelf, met je hart en jouw verlangen wat ook leidt tot diepgaandere relaties met anderen en de wereld. Daarbij ga ik uit van het leven als een ontwikkelingsproces. Een proces waar je zichtbaar wordt in jouw kwaliteiten, in wie je in wezen bent. Verandering is hierbij geen doel op zich, maar een mogelijks gevolg.

 

Via deze weg bied ik een ruimte, een kader waar je kan exploreren. Waar zowel schaamte als kwaliteiten ruimte krijgen, waar je via kwetsbaarheid jouw waarheid ontdekt en richting gaat geven aan jouw verlangens, leven en dromen.

Opleiding

Mijn basisopleiding, een bachelor in de Orthopedagogie, behaalde ik aan de VIVES in Kortrijk. Doorheen deze opleiding voelde ik dat er nog iets ontbrak en ik diepgaander wilde werken met mensen. Zo startte ik in 2015 een bijkomende 4-jarige opleiding ‘Ervarings- en lichaamsgerichte psychotherapie & Sjamanisme’ aan Agape.

 

Tijdens m’n job als procesbegeleider volgde ik ook nog de opleiding Positieve Heroriëntering bij Ligand.

Ervaring

Intussen heb ik enkele jaren ervaring in procesbegeleiding met gezinnen, dit dankzij ‘Columbus’ een deelwerking van VZW Oranjehuis en het project ‘1G1P Midwest’. Via de methodiek Positieve Heroriëntering leerde ik op een diepgaandere manier met gezinnen werken waar naast de feiten ook ruimte wordt gemaakt voor het emotionele aspect en wat ieder gezinslid van binnenuit drijft.

 

Tijdens deze jobs kreeg ik de gelegenheid om ervaring op te doen in zowel het begeleiden van individuele processen als gezinsprocessen. Individuele, duo- als gezinscirkelgesprekken maakten hiervan deel uit.

Contactgegevens

GSM: 0494 34 75 18

E-mail: gilles.seymus@groepspraktijkdeoase.be

 

Beschikbaarheid: Aanwezig op zaterdagvoormiddag in de praktijk.

Op andere dagen mogelijkheid aan huis of op locatie in VZW Oranjehuis (Kortrijk)

Afspraak: via online agenda, e-mail of gsm

Nieuwe cliënt?

Gelieve eerst contact op te nemen via telefoon of mail. 

Klik hier

om een afspraak te maken

bij Gilles Seymus  voor 

​© 2020 Bultynck Sarah