Gilles Seymus

Vanaf november 2020 kan je in de Oase bij mij terecht voor gezinsbegeleiding. Daarnaast verzorg ik een aantal groepsbegeleidingen voor volwassenen.  

​Gezinscoaching/ -Therapie:

 

Als gezin creëren we een identiteit. De wijze waarop we deze creëren, hoe we hier naar kijken en hoe we hier mee omgaan kan bevrijdend of belemmerend werken. 

 

Een gezin kan als een warm nest aanvoelen waar je sterke vleugels ontwikkeld om de wijde wereld in te vliegen. En soms kan het nest ook wankel aanvoelen, waar de takken niet (meer) stevig met elkaar verweven zijn en alles uit elkaar dreigt te vallen. Alles waar je zolang voor hebt gezwoegd en gewerkt blijkt dan toch niet te zijn wat je voor ogen had..

Samen met jullie creëren we een ruimte waarin we jullie gezinssysteem exploreren. Waar naast aandacht voor het gezin als geheel ook plaats is voor ieder individu op zich. Vanuit die overtuiging dat wanneer we terug verbinding kunnen maken met onszelf, met onze eigen angsten en onze eigen verlangens, er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan om ons te verbinden als gezin.

Tijdens gezinstrajecten wordt gebruik gemaakt van zowel individuele, duo- als gezinsgesprekken naargelang wat de situatie vraagt.

Groepstherapie: 

Volwassenen kunnen bij mij terecht voor een aantal trajecten in groep. Ik sta in voor de ‘Open Cirkels’ en voor ‘Jezelf in de wereld’. Klik op de naam van een traject voor meer informatie.  

Opleiding

Mijn basisopleiding, een bachelor in de Orthopedagogie, behaalde ik aan de VIVES in Kortrijk. Doorheen deze opleiding voelde ik dat er nog iets ontbrak en ik diepgaander wilde werken met mensen. Zo startte ik in 2015 een bijkomende 4-jarige opleiding ‘Ervarings- en lichaamsgerichte psychotherapie & Sjamanisme’ aan Agape.

 

Tijdens m’n job als procesbegeleider volgde ik ook nog de opleiding Positieve Heroriëntering bij Ligand.

Ervaring

Intussen heb ik enkele jaren ervaring in procesbegeleiding met gezinnen, dit dankzij ‘Columbus’ een deelwerking van VZW Oranjehuis en het project ‘1G1P Midwest’. Via de methodiek Positieve Heroriëntering leerde ik op een diepgaandere manier met gezinnen werken waar naast de feiten ook ruimte wordt gemaakt voor het emotionele aspect en wat ieder gezinslid van binnenuit drijft.

 

Tijdens deze jobs kreeg ik de gelegenheid om ervaring op te doen in zowel het begeleiden van individuele processen als gezinsprocessen. Individuele, duo- als gezinscirkelgesprekken maakten hiervan deel uit.

Contactgegevens

GSM: 0494 34 75 18

E-mail: gilles.seymus@groepspraktijkdeoase.be

 

Beschikbaarheid: Aanwezig op zaterdagvoormiddag in de praktijk.

Op andere dagen mogelijkheid aan huis of op locatie in VZW Oranjehuis (Kortrijk)

Afspraak: via online agenda, e-mail of gsm

Nieuwe cliënt?

Gelieve eerst contact op te nemen via telefoon of mail. 

Klik hier

om een afspraak te maken

bij Gilles Seymus  voor 

​© 2020 Bultynck Sarah