Matthias Naert

 

 

Binnen de groepspraktijk ben ik werkzaam als individueel therapeut voor jongeren (vanaf 16 jaar)

en volwassenen.

Je kan bij mij terecht met zeer diverse klachten, gaande van concrete moeilijkheden en diagnoses zoals depressie, burn-out, stress-gerelateerde problemen, sociale angst, enz. tot moeilijker te omschrijven klachten: je voelt je niet goed in je vel, je worstelt met bepaalde existentiële vragen,…

Opleiding

 

Sinds 2015 ben ik afgestudeerd als Master klinische psychologie aan de UGent. 

In 2016 heb ik een opleiding psychodrama gevolgd in het Centrum voor psychodrama en psychotherapie te Pittem.

In 2017 ben ik ten slotte begonnen met een Permanente vorming in de Psychoanalytische Therapie voor Volwassenen. Vanuit de psychoanalytische therapie ligt de klemtoon op het verhaal dat de cliënt brengt en het herschrijven (van onderdelen) hiervan. Tijdens de sessies wordt er tijd en ruimte gemaakt om vrijuit te spreken over de vragen, moeilijkheden, problematieken,… waarmee je geconfronteerd wordt, waarbij er met een open geest wordt geluisterd naar jouw vragen en de manier waarop deze verweven zijn binnen jouw leven. Naargelang de specifieke aanmeldingsklacht(en) wordt er vervolgens gestreefd naar het verminderen/verdwijnen van klachten of de mogelijkheid om op een andere manier verder te gaan met het leven.

Ervaring

Na het afstuderen ben ik vrij snel opgestart als fulltime zelfstandig psycholoog. Naast mijn werk in de Oase ben ik ook aan de slag in psychologenpraktijk Anker in Gent. Via vrijwilligerswerk in PC Sint-Amandus te Beernem heb ik ook wat ervaring opgedaan met psychiatrische problematieken binnen een residentiële setting.

Erkenning

Ik ben erkend bij de psychologencommissie onder erkenningsnummer 921117745. Mijn visumnummer als klinisch psycholoog is 261254.
Tenslotte ben ik ook aangesloten bij de Psychologenkring Roeselare-Tielt en bij beroepsvereniging KLIpsy.

Contactgegevens

GSM: 0474/29. 85. 24

E-mail: Matthias.Naert@groepspraktijkdeoase.be

meestal aanwezig op dinsdagnamiddag, donderdagnamiddag en zaterdagvoormiddag