Petra Byttebier

Petra beëindigt haar werkzaamheden als zelfstandige om zich volledig te focussen op haar job in het onderwijs. Zij zal nog actief zijn in de Oase tot de zomervakantie van 2022  maar neemt geen nieuwe cliënten meer aan. 

Binnen de Oase sta ik in voor gezinsbegeleiding of individuele begeleiding van kinderen,  jongeren en volwassenen met (vermoeden van)  de diagnose van autisme.  

 

Ik bied hulp op maat. We bekijken de moeilijkheden en ik begeleid jullie naar een haalbare positieve oplossing. We stellen samen het traject op. Ik begeleid, deel ervaring, help materialen uitwerken en coach.  Beeldende ondersteuning, communicatie ondersteund met tekeningen, pictogrammen, visualisatie van gesprekken, …is ook mogelijk indien gewenst.

Daarnaast kan ik ook ondersteunen om met de school de nodige afspraken te maken naar aanpak toe.  Ook als leerkracht heb ik al meer dan 20 jaar werkervaring en de onderwijswereld is voor mij dus goed gekend terrein.

Werkwijze

Een coaching traject verloopt in 6 stappen.  We starten met verkennen en verdiepen om uiteindelijk met een op maat gerichte aanpak naar een positief doel toe te werken in een vastgestelde periode in de toekomst.

We kunnen pas naar een volgende stap overgaan als de vorige bereikt is.  Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van verschillende factoren en kan moeilijk vooraf bepaald worden.  

Coaching is altijd positief gericht.  We werken niet op moeilijkheden, maar op oplossingen.  Het uiteindelijke doel is dat de oplossing geautomatiseerd is.  

Opleiding

Ik volgde opleiding tot leerkracht lager onderwijs en schoolde me daarna nog 3 jaar bij om een diploma te halen voor hogere opvoedkundige studies.

Een paar jaar geleden volgde ik ook de opleiding tot kindercoach.

Ik volgde ook een opleiding om kindertekeningen te kunnen lezen en begrijpen.

Ik school me zeer regelmatig bij en ben boekenwurm in vakliteratuur.

Ervaring

Ik heb reeds meer dan 20 jaar ervaring met autisme.

Ik werk 21 jaar in het lager onderwijs en heb in vrijwel elke mogelijke klasopdracht gestaan.

In juli 2018 startte ik mijn eigen praktijk ‘Present’ waar ik kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen begeleid waar autisme een uitdaging is.  Ik organiseer ook gezinsversterkende workshops en houd maandelijks een praatgroep voor ouders rond een bepaald thema binnen autisme.

Persoonlijk

Ik ben mama van 2 dochters: Laurien en Lieze.  Ik woon op de Ginste in Oostrozebeke. 

Contactgegevens

GSM: 0498/326391

e-mail: petra.byttebier@groepspraktijkdeoase.be 

aanwezig op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag

afspraak: via online agenda 

170608_GLAM_PETRA_-026-9.jpg

Contacteer mij

op het nummer

0498/32.63.91

of klik hier om mij een email te sturen 

Gekende cliënt:

Klik hieronder om een afspraak te maken bij Petra Byttebier voor