top of page

Fieke Vlaeminck

 

Ik werk als kinderpsychologe binnen de Oase.

 

Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen bij mij terecht wanneer zij moeilijkheden ervaren die gerelateerd zijn aan ADHD, autisme, depressieve klachten, externaliserend gedrag, (faal)angst, hoogsensitiviteit, opvoeding, perfectionisme, scheiding, schools leren, sociaal functioneren, stress, tics, verlieservaring, zelfbeeld, …

Opleiding en ervaring

In 2018 studeerde ik af als master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Tijdens mijn stage werkte ik zes maanden als klinisch psychologe in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. In de vakanties van 2017 en 2018 werkte ik als jobstudent/opvoedster in CKG (centrum voor kind- en gezinsondersteuning) Don Bosco te Kortrijk.

Sindsdien ben ik actief binnen de onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Gent, waar ik tot op heden werk aan mijn doctoraat omtrent het cognitief, gedragsmatig en emotioneel functioneren van kinderen met (een verhoogde kans op) autisme (https://www.researchgate.net/profile/Fieke-Vlaeminck). Tijdens mijn doctoraatsonderzoek volgde ik verschillende opleidingen met betrekking tot het diagnosticeren van autisme en het therapeutisch werken met kinderen met autisme. Ik deed ervaring op met moeilijkheden op vlak van gedrag en sociaal-emotioneel functioneren, alsook met andere ontwikkelingsstoornissen (ADHD, DCD, dyslexie, dyscalculie, …). Ik was betrokken bij het TIARA onderzoek (https://www.tiara-onderzoek.be) en een onderzoek naar thuisleren bij kinderen met versus zonder ontwikkelingsstoornis tijdens de corona-periode (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/19/eerste-ervaring-met-thuisonderwijs-toont-dat-er-vooral-veel-tijd/).

Van 2018 tot en met 2023 was ik ook lesgever van de werkcolleges van het vak Assessment Ontwikkelingsstoornissen, wat mij er toe aanzette de educatieve masteropleiding aan te vatten (2020-heden).

 

Tot slot volgde ik een aantal studiedagen omtrent hoogsensitiviteit. Ik ben ook lid van de Vlaamse Vereniging voor Hoogsensitieve Personen (HSP Vlaanderen; www.hspvlaanderen.be).

Erkenning

Ik ben erkend psycholoog door de psychologencommissie (erkenningsnummer  942138812) en lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).

Ik ben gedeeltelijk geconventioneerd (Riziv nummer 7-04272-45-000). 

Persoonlijk

Ik woon in Tielt en hou van sporten, boeken lezen en series en films bekijken.

Contactgegevens

GSM: 0478 03 39 02 
E-mail: fie
ke.vlaeminck@groepspraktijkdeoase.be
Meestal aanwezig op maandagna
middag en woensdagnamiddag

 

Fieke_2023_edited.jpg

Contacteer mij

op het nummer

0478/ 03 39 02

of klik hier om mij een e-mail te sturen 

 

Nieuwe cliënt?

Alle aanmeldingen verlopen via onze aanmeldingsprocedure,

lees deze eerst even na! 

Gekende cliënt?

klik hieronder om een afspraak te maken bij Fieke.  

bottom of page